L’autor

Antoni Carné

Sant Feliu de Codines, 1964

No recordo exactament quan va començar aquesta dèria. Barrejar colors i formes sempre ha estat part de mi d’una manera indestriable. No m’entenc sense pintar.

La meva formació és absolutament clàssica. Començo d’adolescent estudis amb Joan Torrabadell (Medalla nacional d’aquarel·la) i ell m’ensenya els rudiments bàsics de l’ofici, així com una certa “filosofia” sobre aquest món.

Aviat m’avorreixo: els paisatges, els nus, les natures mortes em cansen. Estic a punt de deixar-ho però, oh miracle!, descobreixo Klee i Dubuffet, que veien coses que jo només intuïa. S’obre un univers nou: formes, pigments, tècniques, tot pren un altre sentit. Puc, finalment, utilitzar la pintura com a arma de revolta.

Col·laboro amb l’artista argentí Carlos Méndez. Tot es torna orgànic, tot remet a la terra, a la sorra, a la poesia, que és la millor arma per combatre l’estupidesa.

Exposo a França. A Ceret i Perpinyà conec gent que ha conegut Picasso i Manolo Hugué. Parlo amb Joan Ponç, Robert Sanas i d’altres. Són anys de creativitat violenta.

El temps —aquest cretí— encalma la tempesta —almenys aparentment— i actualment treballo en la direcció contrària: només vaig en cerca d’allò que és senzill, proper i en contacte íntim amb la natura i jo mateix. Decididament, haig de desaprendre a dibuixar. La matèria, la poesia (sempre) i una sola certesa: pinto perquè no vull fer res més.

Anuncis

Una resposta a L’autor

  1. carles canals ha dit:

    Poques biografies m’han interessat tant com la teva, amic Toni. Senzilla, directa i, sobretot, sincera !!! Admiro enormement el teu treball i t’animo a que no ens privis mai de les teves genialitats !!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s