Ara mateix

“Mr. Baker i el vent”

Obra gràfica d’Antoni Carné

al voltant de la música de Chet Baker 

Cercle Egarenc (Sala La Cúpula) de Terrassa, dins els actes del 33è Festival de Jazz

Data d’inici: dijous, 13 març, 2014 – 20.30 h

Durant tot el Festival, horaris d’exposició: de dilluns a divendres de 17 a 20 h

http://www.jazzterrassa.org/ca/festival2014

::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: ::: :::

Tàpies. Des de l’interior

Del 21 de juny al 3 de novembre de 2013

Una exposició, dos museus
Comissari: Vicent TodolíLa Fundació Antoni Tàpies i el Museu Nacional d’Art de Catalunya presenten conjuntament una exposició que es desplega alhora a les sales de les dues institucions. Tàpies. Des de l’interior ha estat concebuda exclusivament a partir de les obres conservades a casa de l’artista i a la Fundació Antoni Tàpies, i segueix dues línies de treball diferenciades: d’una banda, les grans composicions murals; de l’altra, els objectes quotidians i els materials pobres.

Antoni Tàpies, Blau emblemàtic, 1971
© Fundació Antoni Tàpies, Barcelona /  Vegap, 2013

Al Museu Nacional d’Art de Catalunya es mostra l’evolució de les composicions murals a través d’un recorregut que abraça tota la seva producció artística, des de mitjan anys quaranta fins al 2011, des de la pastositat i el gruix de la pintura dels primers anys fins a l’experimentació amb nous materials, com ara el vernís, el làtex i les planxes de metall, de les dècades següents. La mostra palesa l’interès constant de Tàpies per la matèria amb dos enfocaments diversos però complementaris: com a rebuig del llenguatge artístic tradicional, i com a sinònim de canvi i de transformació.

A la Fundació Antoni Tàpies la tria se centra en una sèrie d’obres del 1946 al 2009 que evidencien l’interès de Tàpies pels materials pobres i pels objectes: des de l’ús del cartó, els fils i els cordills de les obres primerenques fins a l’assemblatge i a la incorporació de l’objecte en la superfície de la tela que es fan més manifestos a partir de finals de la dècada de 1960. La tria posa en relleu la voluntat de Tàpies de magnificar el que es considera petit i insignificant, per mostrar tot allò que es concep com a marginal port suggerir idees essencials.

…  …  …  …  …  …  …  …  …  …  …  …  …

+

Antoni Clavé

“Clavé 100 anys”

PINTURA

4 març 2013- 14 juliol 2013

Fundació Vila-Casas. Museu Can Framis

En ocasió del centenari del naixement a Barcelona del pintor Antoni Clavé (Barcelona, 5 d’abril de 1913 — Sant Tropès, 30 d’agost de 2005), la Fundació Vila Casas ha cregut oportú presentar una revisió antològica de la seva obra. La mostra presentarà una setantena d’obres de Clavé, que inclouran peces d’abans de la guerra, del seu període parisenc,  les inspirades en personatges medievals i barrocs, del seu acostament a l’abstracció… i també collages i obra gràfica de gran experimentació tècnica. Una selecció que constata la rellevància d’aquest autor pel que fa la renovació del llenguatge plàstic del segle XX.

…   …   …   …   …   …   …   …   …   …   …   …

“Paco Merino. Art i compromís”

  • Museu de Granollers

  •  C. d’Anselm Clavé, 40-42
  • L’Exposició s’organitza a través de tres eixos: el primer eix recull els anys de recerca, formació i experimentació de l’artista a través d’una desena de peces, el segon eix mostra els anys de consolidació, dels inicis dels anys 80 fins a la seva mort on també s’inclou obra de l’artista i el tercer i últim eix de l’exposició és on es reflexa la vocació granollerina de l’artista, el seu compromís amb algunes entitats i associacions de la ciutat i el seu ideari polític i social, en diferents audiovisuals.
Es podrà visitar fins al 15 de setembre de 2013 – Entrada Lliure
De dimarts a dissabte, de 17 h a 20 h
Diumenge al matí, de 12 h a 14 h
Diumenge i festius a la tarda, de 17 h a 20 h
Tancat:
Cada dilluns, 1 de gener, 6 de gener, Divendres Sant, 1 de Maig, 11 de Setembre, Nadal i Sant Esteve
…    …   …  …   …   …   …   …   …   …   …   …  …   …

 Jordi Benito, “Interiorisme i accionisme”

 Exposició a l’Arts Santa Mònica Barcelona, del 19 de març al 23 d’abril de 2013
 Espai Arxiu
Jordi Benito (1951 – 2008) és conegut com a artista per les seves accions, instal·lacions i performances d’una radicalitat i salvatgisme sense parió que va desenvolupar sobretot a la dècada dels 70 i 80. En aquesta exposició, però, és vol donar a conèixer una part més oculta i secreta – si més no desconeguda- que va desplegar, en paral·lel, al llarg de la seva activitat. És la faceta de dissenyador, interiorista i moblista que, en col·laboració amb artesans, sobretot vallesans, va exercir seguint la tradició familiar -el seu pare era ebenista.Moltes d’aquestes obres – bars, locals, i d’altres llocs públics- han desaparegut per aquesta afecció, tan habitual, de substituir allò de valor sense deixar que la pàtina del temps hi deixi el polsim.
Queden però, peces i petges –sobretot a molts domicilis particulars – com empremtes a la sorra, de fusta, de granit, d’acer… que aquesta exposició, com un treball arqueològic vol mostrar.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s