Bocs

Boc: mascle de la cabra, de pèl espès i forta olor, de vegades considerat l’encarnació del dimoni i, d’altres, una víctima expiatòria de les culpes dels altres… Aquesta és la definició de boc segons el diccionari. Ara bé, els mots adquireixen significats i sentits diversos segons el context en què els fem servir i, per això, no és estrany sentir per aquests mons de Déu expressions del tipus: “Calla, boc!”, “cap de boc”, “ets un tros de boc”…, amb diferents matisos, ara simpàtics, ara afectuosos, ara insultants. En fi, el cas és que el mot boc m’ha servit de fil conductor per fer un viatge a través d’estímuls literaris, musicals i humans durant uns mesos de la meva vida i, a més, per subvertir, pervertir i recargolar un xic més, si és possible, el mot.

Per tant, Boc també són una vintena d’obres de petit format, elaborades amb tècniques variades i amb la particularitat que cada una té quatre títols possibles perquè qui les mira triï i remeni, es quedi amb el que li plagui i deixi a l’artista beure cava en pau. Els bocs ja ho tenim, això. Salut!

Centre Democràtic i Progressista. Caldes de Montbui. Del 15 de desembre de 2012 al 24 de gener de 2013

Anuncis

Una resposta a Bocs

  1. Jaume Camprubí ha dit:

    Per Molts anys, Toni. És un plaer estrenar aquesta aquesta secció-
    Aquesta vegada també l’has feta bona, MaKala. Diria més, “Bocs” és un treball tremebund i exultant. La força interior del Boc salvatge i la mirada tenaç de la cabra reflexiva esclaten en una tempesta de colors forts i intensos. La mà traça amb els pinzells plens de pintura, enmig de teles, de parracs, de cordills, de fils de ferro i de claus, per representar mil vegades,o les que faci falta, el sacrifici del mite del boc. La teva experimentació sobre la víctima expiatòria és la des-Carn(é)-ció del Boc.
    Moltes felicitats, “malparit”…… jaume

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s